Strandvägen 18

Båstad, Båstad area

Nu finns möjligheten att förvärva denna unika fastighet på Strandvägen längst ner vid Rivierastrand med närhet till hotell, restaurang samt strand och bad.

Pris:  14 900 000 kr

utgångspris

Miguel Ehrenfeldt

Reg.Fastighetsmäklare

Ref.Nr:  DK047 Rum:  8 rum Sovrum:  4 - 5 sovrum Boarea:  306 m² Tomtarea:  1 475 m²

Rumsbeskrivning: 

På vackra Riviera med milsvida stränder och stranddyner ligger detta fulländade och moderna boende på över 300 m² och fem sovrum ritat av Kay Linghoff. Detta vackra hem är mycket inbjudande med sina stora fönsterpartier och ljusa stilrena fasad. Huset genomgick en totalrenovering mellan 2000-2011 och såväl exteriör som interiör genomsyras av gedigna och exklusiva materialval gjorda med omsorg.

Fastigheten är belägen på en lugn och fridfull återvändsgata längst med Rivieras strandpromenad. Man har bara ett stenkast till havet och några minuter cykelväg till Malens pooler samt de centrala delarna av Båstad. Här finns ett av få tillfällen att förvärva ett hem som är anpassat för den stora familjen eller som ett ypperligt generationsboende. Ett underbart hem som tillgodoser hela familjens behov på suveränt läge med sanddynorna som granne.

Planlösningen

Man kommer in i en välkomnande hall med ett fantastiskt ljus från alla fönster och denna ljusa känslan genomsyrar hemmet. Det vackra kalkstensgolvet tillsammans med alla glaspartier och det höga taket ger luftighet, karaktär och skapar en trivsam atmosfär. Här vilar en continental känsla med bland annat gediget och massivt trägolv av Merbau.

Vidare in i bostaden når man husets mittpunkt och naturliga samlingsplats som utgörs av ett stort allrum och kök. Vardagsrummet har dubbel takhöjd och flera öppningsbara fönsterpartier som vetter ut mot den lummiga trädgården. Två maffiga eldstäder skapar en mysig känsla och gör fastigheten till en perfekt året runt boende.

Köket är av mycket god kvalitet i ljusa färger och en stor matplatsdel som gränsar till såväl vardagsrum som biblioteket. Vidare finns i denna delen av huset två helkaklade badrum varav det ena med bastu, tvättstuga samt två stora sovrum.

Går man istället till höger i hallen finns ytterligare en sovavdelning med tre stora sovrum och ett badrum. Ett litet pentry ger möjlighet till matlagning och en egen ingång gör att denna delen kan användas som ett separat boende för äldre barn eller gäster.

Kök

Platsbyggt kök i ljusa nyanser med köksö och kalkstensgolv. Här är det nya vitvaror från bla Smeg och Miele, utrustat med kyl/frys, fläkt, spis, ugn och vinkyl.

Duschrum med bastu

Nytt lyxigt duschrum som ligger intill köket med golvvärme, dusch, toalett, tvättställ och en bastu med fönster ut mot husets grönskande baksida.

Duschrum 2

Ljust och luftigt duschrum med kalkstensgolv samt gula och röd kakel på väggarna. Utrustat med dusch, toalett och tvättställ.

Duschrum 3

Helkaklat duschrum utrustat med dusch, tvättställ och toalett.

Tillträde:  Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:  1-plansvilla i vinkel
Byggnadsår:  1970
Uppvärmning:  Vattenburen golvvärme samt direkt el
Energideklaration:  Behövs ej
Fastighetsbet.:  Hemmeslöv 44:62
Övrigt:  - Fastigheten ligger idag i ett separat bolag och säljes i bolagsform.

- Boarea enligt taxeringsinformationen är 282 m². Säljarens egna uppmätning ger en boarea om 306 m².
Grundläggning:  Krypgrund
Stomme:  Trä
Fasad:  Liggande träpanel
Fönster:  3-glas isoler
Bjälklag:  Trä
Tak:  Papp
Driftkostnad:  49 396 kr/år
El:  41 357 kr/år
VA:  4 469 kr/år
Renhållning:  2 570 kr/år
Väg/samf.:  1 000 kr/år
Beräknat antal pers:  2
Kommentar:  Driftkostnaderna avser fritidsboende. Samfälligheten sköter skötsel av grönområden, vägar samt viss belysning.
Taxeringskod:  220
Taxeringsvärde:  8 332 000 kr
Summa pantbrev:  100 000 kr
Tomt:  Naturtomt
Tomtbeskrivning:  Lättskött och trevlig naturtomt med havets påtagliga vågor intill samt ett rogivande brus från skogen och ån bakom huset.
Vatten/avlopp:  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut:  Gemensamhetsanläggning: Båstad Hemmeslöv GA:21 ändamål: Vägar, Grönområden
Övriga byggnader:  - Vidbyggt garage/förråd i ena vinkeln av huset.
Kommunikation:  Till Båstad tar man sig med cykel på 5-10 minuter och vill man hellre promenera tar det ca 25 minuter till fots längs havet in till hamnen. Den nya tågstationen som är belägen i Hemmeslöv intill Tuvelyckan erbjuder bra pendlingsmöjligheter till Malmö, Köpenhamn, Halmstad och Göteborg. Med bilen kommer man snabbt ut till E6:an och med närheten till flygplatsen i Ängelholm tar man sig till Stockholm på 60 min.
Allmänt:  Riviera ligger direkt efter Malen på bekvämt promenad och cykelavstånd till Båstad via Strandpromenaden som tar en hela vägen fram. Riviera ligger intill havet där de vackra sanddynorna breder ut sig och öppnar upp den vackra sandstranden bakom. Här har man även solchans långt in på kvällen då solens strålar dröjer sig kvar länge i denna delen av Båstad! Ett mycket tilltalande område vid havet med fina joggingslingor i unik skogs- och vattenmiljö. Vidare finns här Hotel Riviera som erbjuder evenemang som gladjazz, kammarmusik, dans runt midsommarstången eller varför inte bara avnjuta ett glas vin eller en glass i deras mysiga patio? Stranden nedanför är även en mötesplats vid högtider som Valborgsmässoaftonens brasa och nyårsaftonens magiska utsikt över fyrverkerierna längs med Laholmsbukten.